نقش اسپری نازل ها در کارخانجات پتروشیمی و صنایع مختلف
اسپری نازل های کارخانجات پتروشیمی جهت تزریق مواد افزودنی به لوله ها.
اسپری نازل های کارخانجات پتروشیمی جهت سیستمهای پاشش حفاظت در برابر آتش.
اسپری نازل های کارخانجات پتروشیمی جهت سیستمهای پیشگیری از آتش سوزی.
اسپری نازل های کارخانجات پتروشیمی جهت سیستم های خنک کننده.
اسپری نازل های کارخانجات پتروشیمی جهت اسکرابر گاز.
و…
کاربرد اسپری نازل و افشانک ها در کارخانجات پتروشیمی،نفت و گاز
کارخانجات پتروشیمی، نفت و گاز صنایع گستردهای با نیاز تخصصی به اسپری نازل ها و سیستم های پاشش هستند.
گروه صنعتی اسپاد فلو (شرکت مهندسی تکان صنعت سپاهان) قادر است این نازل ها را، چه در قسمت استخراج نفت و گاز و چه در قسمت پالایش آنها به سوخت، پلاستیک و دیگر مواد شیمیایی، تولید و تأمین نماید.
در ادامه، با چند مورد از کاربردهای کلیدی نازل های پاشش و اسپری نازل ها در این صنایع بیشتر آشنا میشویم.
نازل های تزریق مواد افزودنی به لوله ها
تزریق مواد افزودنی به لوله های گاز یا نفت یک کاربرد رایج اسپری نازل ها در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز به شمار میرود. برای افزودن مواد ضد خوردگی یا سایر افزودنیها به جریان سیال، یک لنس (Lance) در لوله وارد می شود.
هنگام وارد کردن لنس داخل لوله، اندازه سوراخ ورودی باید به حداقل برسد تا یکپارچگی ساختاری لوله حفظ شود. از این رو، سطح مقطع نازل مورد استفاده مهم خواهد بود. هرچه سطح مقطع بزرگتر باشد، سوراخ باید بزرگتر باشد.
پاشش تولید شده عموماً باید دارای الگوی مخروطی کامل با اندازه قطرات نسبتاً ریز باشد تا از ترکیب سریع و یکنواخت با سیال داخل لوله اطمینان حاصل گردد.
همچنین، در بسیاری از موارد میزان جریان مواد افزودنی باید کم بماند تا نرخ جریان فراتر از حد نرود.یک مساله بالقوه این است که بسیاری از نازل هایی که اینگونه پاششها را (نرخ جریان پایین و اسپری های ریز با الگوی مخروطی کامل) ایجاد میکنند.
بنابراین دارای سطح مقطع بزرگی هستند و لازم است یک سوراخ ورودی بزرگ در لوله بریده شود.
جریان های سریع
مساله دیگر هنگام تزریق در جریان گاز بسیار سریع، قدرت نفوذ اسپری است. اگر اسپری بسیار ریز باشد، برای مخلوط کردن در جریانهای کندتر مناسب است، اما در جریانهای بسیار سریع ممکن است مههای ریز قبل از رسیدن به دیوارههای لوله جاروب شوند و بدین صورت ممکن است کانالهای گازی عملآوری نشده شکل بگیرند.
سیستم های پاشش حفاظت در برابر آتش
آتشسوزی یا انفجار یک تهدید دائمی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است. مقررات ایمنی سختگیرانهای در این زمینه وجود دارد که به کاهش خطرات جانی و مالی کمک میکند.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که اصطلاح “حفاظت در برابر آتش” به سیستمی اطلاق میشود که برای محافظت از اموال در برابر آتش سوزی طراحی شده است.
در مقابل سیستم اطفاء حریق که به خاموش کردن آتش کمک میکند، و یا سیستم پیشگیری از آتشسوزی که به جلوگیری از وقوع حریق در وهله اول کمک میکند.
گروه صنعتی اسپاد فلو طیف وسیعی از نازل های مارپیچی (Spiral nozzles) را برای سیستمهای حفاظت در برابر آتش تولید میکند که قطرات ریز را با پاشش عالی و شدت مورد نیاز برای تأثیرگذاری داخل جریانهای گرمایی قوی ایجاد شده توسط آتش ترکیب میکند.
ترکیب قطرات کوچک و بزرگ در این گونه نازلها به این معنی است که قدرت خنککنندگی قطرات کوچک میتواند با حمل موثر توسط قطرات بزرگتر به آتش برسد.
سیستم های پیشگیری از آتش سوزی
این سیستم های پاشش با افزایش رطوبت در هوا به منظور جلوگیری از ایجاد جرقه یا با ایجاد سطح نازکی از رطوبت بر مواد فرار برای جلوگیری از احتراق عمل میکنند.
اغلب میزان بسیار کمی آب باید اسپری شود زیرا خیس شدن بیش از حد مطلوب نیست.
به همین دلیل نازلهای آتشنشانی که برای حفاظت در برابر آتش استفاده میشوند مناسب نیستند. بنابراین، عموماً از نازل های مهپاش با نرخ جریان پایین استفاده میشود.
سیستم های خنک کننده
پاشش یک مایع برای خنک کردن گازها، جامدات یا حتی مایعات دیگر یک کاربرد صنعتی رایج است. خنککاری با اسپری کردن مایعی خنکتر که گرما را جذب و منتقل میکند، به دست میآید.
انرژی گرمایی یا با گرم کردن مایع خنک کننده در همان حالت مایع خود و یا با تبخیر شدن و به حالت گازی در آمدن (تغییر فاز) به آن منتقل میشود.
در صنایع پتروشیمی نازل های پاشش گروه صنعتی اسپاد فلو برای خنک سازی انواع فرآیندها از روشهای ذکر شده کاربرد دارند:
– با پاشیدن یک مه از قطرات ریز مایع خنککننده در جریان گاز میتوان آن را خنک ساخت
– خنک سازی بسترهای مایع
– خنک سازی مخازن واکنش
نازل اسکرابر گاز
حذف آلایندهها از جریان گاز یک عمل رایج در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است که این میتواند حذف آلایندهها از گازهای دودکش قبل از انتشار به جو یا بخشی از خود فرآیند پالایش باشد.
به طور کلی، قطرات ریز برای استفاده در اسکرابر گاز مطلوب هستند، زیرا این اسپری ها در مجموع مساحت بیشتری در واحد حجم ایجاد میکنند.
این مساحت زیاد به این معنی است که واکنشهای لازم سریعتر و بهینهتر رخ میدهد. با این حال، لازم است مساحت کلی جریان گاز تحت عملآوری و سرعت حرکت آن را در نظر بگیریم.
برای جریانهای بزرگ یا سریع گاز، ممکن است اسپری های بسیار ریز تکانهی لازم را برای رسیدن به لبههای جریان نداشته باشند و در نتیجه نتوانند کل جریان را اسکراب کنند.
در این شرایط باید بین قطرات ریز و قطرات سنگینتر (با تکانهی بیشتر) تعادل برقرار شود. مهندسان گروه صنعتی اسپاد فلو می توانند شما را در انتخاب نازل
اسکرابر گاز مطلوب کنند.