کف، پراکندگی گاز (معمولاً هوا) در مایع است. هوا یا گاز میتواند با هم خوردن سریع و شدید سطح مایع، مانند زمانی که پروانهای تا حدی از مایع خارج شده است یا جریانی که وارد سطح آزاد مایع میشود، محبوس و با آن ترکیب شود.
این اتفاق میتواند بوسیله واکنشها یا فرایندهای بیولوژیکی یا شیمیایی نیز روی دهد. کف نامطلوب است زیرا میتواند مخازن را سرریز کند، شرایط کاری لغزنده و غیر ایمن ایجاد کند، باعث اختلال در فراوری شود، به مواد آسیب برساند و آرام آرام منجر به تخلیه و خشک شدن آهسته مخازن گردد.
کف زدایی را میتوان با پاشش مایع روی سطح حوضچه، تانک یا مخزن توسط اسپری نازل یا افشانک ها انجام داد و اجازه داد تا قطرات اسپری روی حبابهای فوم ضربه زده و باعث شکستن آنها شوند.
هنگام انتخاب نازل های کف زدایی چند فاکتور مهم را باید در نظر داشت:
- مساحت مورد نظر
- ثابت یا متحرک بودن سیال: اگر محتویات یک مخزن در حال چرخش باشد یا مایع در یک سرریز حرکت کند، می توان از یک خط نازل در عرض مخزن استفاده کرد زیرا کل سطح آن پس از یک چرخش کامل از زیر نازلها عبور میکند.
- مکانهای قابل دسترس برای نصب نازل
- ضخامت کف و نرخ تولید آن (اندازهی مورد نیاز قطرات برای شکاندن کف): 1. اگر قطرات بیش از حد کوچک بوده و شتاب بسیار کمی داشته باشند بدون گذاشتن هیچ اثری روی سطح حباب دفع میشوند 2. اگر قطرات بیش از حد بزرگ بوده و تکانه بسیار زیادی داشته باشند، از میان حباب عبور کرده و روی مایع زیرین ضربه میزنند و باعث تولید کف بیشتر می شود.
- میزان مقاومت در برابر گرفتگی نازل: از آنجا که مایع کف زدا معمولاً سیرکوله میشود، حاوی جامدات یا ذرات زائد خواهد بود و برای انتخاب نازل توجه به مقاومت در برابر گرفتگی مهم است.
- فشار سیال برای تعیین سایز قطرات
کاربری ها و صنایع نیازمند نازل های کف زدایی:
- مدیریت پسماند
- کاغذ و پالپ
- فراوری غذا
- دایجسترهای هوازی و بیهوازی
- مخازن همزن
- نقالههای شستوشو
کارفرمایان و صاحبان محترم کارخانجات و واحدهای صنعتی از کارخانجات فولاد، صنایع نفت و گاز، کارخانجات عمومی و… میتوانند با اعتماد به دانش، تسلط علمی و عملیاتی، و تجربهی موفق چندین سالهی گروه صنعتی اسپاد فلو (شرکت مهندسی تکان صنعت سپاهان) در زمینهی طراحی، تولید و تأمین انواع اسپری نازل از جمله نازل های کف زدایی و اجرای سیستم های پاشش آب، به بهترین نتیجه برسند.